Кадър бТВРазрешиха личен асистент за 16-годишния Николай от Велинград, който е

...
Кадър бТВРазрешиха личен асистент за 16-годишния Николай от Велинград, който е
Коментари Харесай

Преразгледаха ТЕЛК решение за дете с аутизъм след репортаж

Кадър бТВ

Разрешиха персонален помощник за 16-годишния Николай от Велинград, който е с диагноза атопичен аутизъм, след ефирен репортаж.

ТЕЛК-Пазарджик лиши правото на персонален помощник с аргумента, че детето може към този момент да се оправя без непозната помощ.

„ Удовлетворени сме, че имаме непозната помощ, тъй като без нея той не може да съществува ”, съобщи майката на Николай - Петя Цопанова пред БТВ.

До този миг Николай е отглеждан точно от нея, която е негов персонален помощник. Момчето не може да се облече независимо. Майката го къпе, води го и на ресурсен преподавател в профилиран център. Затова и решението на ТЕЛК комисията ги шокира, написа вести.бг.

Семейството разчита на парите, които изкарва само бащата, тъй като поради ТЕЛК решението средствата на майката като персонален помощник са спрени.

От ТЕЛК комисията в Пазарджик са изпратили мнение, в което се споделя, че е отказана непозната помощ, тъй като момчето е навършило 16 години.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: